Gluteenittomilla tuotteilla on kysyntää monestakin syystä

Multiseed

Gluteenittomien tuotteiden kulutus on kasvanut Suomessa kymmenessä vuodessa puolitoista kertaiseksi henkilöä kohden. 2010-luvulla gluteeniton ruokavalio levisi Yhdysvalloista Suomeen myös muiden kuin keliaakikoiden piiriin.

”Suomessa kuluttajista arviolta 5 -15 % soveltaa säännöllisesti gluteenitontaEliisa Girsen/Keliakialiitto ruokavaliota. Varsinaisia keliaakikkoja suomalaisista on n. 2 %”, kertoo Keliakialiiton ravitsemusasiantuntija Eliisa Girsén.

Finnbakelsin gluteenittomat leipäseokset ovat erittäin suosittuja

Gluteeniton multiseed on tärkkelyspohjainen leipäseos, mitä gluteenittomat leipäseokset yleensä ovat. Kurpitsan-, auringonkukan- ja pellavansiemen ovat multiseed-leivälle ominaisia siemeniä ja tätä leipäseosta on saatavilla myös tavallisena versiona. Kyseessä on suositun klassikkoleivän raaka-aine ja Finnbakelsin myydyin leipäseos.

Normaalia ja gluteenitonta Multsiseed-leipää arvostetaan terveysleipänä kautta Suomen.

”Gluteenittoman multiseedin leivonta ei poikkea kauheasti normaaliin multiseed taikinaan, koska se on myös hyvin leivottavissa. Tärkeänä on huomioitava pitempi paistoaika”, kertoo Finnbakels Oy:n leipomokonsultti Joachim Wunch. Joachim Wunch on niin Suomessa kuin ulkomailla palkittu leipurimestari, joka vastaa Finnbakels Oy:n leipätuotteiden tuotekehityksestä.

Gluteenittomien tuotteiden taso ja valikoima on nykyisin laadukasta ja ravintotrendit saavat monet kokeilemaan gluteenittomia tuotteita. Gluteenittomassa ruokavaliossa jätetään vehnä, ohra ja ruis kokonaan pois käytöstä.

Tarjoilussa gluteeniton vaihtoehto vai voisiko koko tarjoilu olla gluteeniton?

On huomaavaista rakentaa tarjoilut siten, että moni ruoka sopii erityisruokavaliota noudattavalle. Tällöin säästytään myös extra-tuotteiden hankkimiselta tai valmistamiselta. Yhtä tai muutamaa ihmistä varten ei taritse tehdä erillisiä kakkuja ja piirakoita.

Monet leivonnaiset syntyvät helposti tavallisistakin resepteistä, kun jauhot vain vaihtaa gluteenittomiksi. Kakuissa ja kääretortuissa jauhot on helppo korvata Finnbakelsin Vaalealla leipäseoksella.

”Usein gluteenitonta ruokavaliota lähdetään kokeilemaan toistuviin vatsavaivoihin. Ennen keliakian testaamista ei pitäisi lopettaa gluteenia sisältävien tuotteiden käyttöä. Muutoin keliakian diagnosointi on mahdotonta ja pitäisi ensin olla n. 3 kuukautta normaalilla ruokavaliolla”, kertoo Eliisa Girsén.

Lisäksi on olemassa gluteeniyliherkkyyttä ja vilja-allergiaa, mutta keliakia on pysyvä sairaus. Gluteenittomilla tuotteilla on kysyntää monestakin eri syytä.

Finnbakels tarjoaa asiakkailleen Suomen tasokkainta ja käytännöllistä reseptiikkaa ja raaka-aineet gluteenittomien tuotteiden valmistamiseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

+358 10 4249 700