Kesäiset tartaletit kruunaavat kahvipöydän. Artikkelin pääkuvassa Kirsikkamarenki-tartaletti

Kirsikkamarenki
Kondiittorimestari Susanna Suhonen

Kondiittorimestari Susanna Suhonen

– Tartaletti on mahdollisuuksien leivos, Susanna Suhonen Finnbakels

Finnbakelsin kondiittorimestari Susanna Suhonen vastaa Suomen parhaiden Tartaletti-leivosten reseptiikasta. Tartalettien kysyntä perustuu makujen lisäksi viehättävään ulkonäköön ja käytännöllisyyteen. Käytännöllisyydellä viitaten leivosten kuljetettavuuteen, säilytykseen, valmistamiseen ja tapaan syödä niitä.

Bebe-leivos on tunnetuin tartaletti, joka tuli tunnetuksi Suomessa jo 1900-luvun alkupuolella. Nykyisin on tarjolla toinen toistaan herkullisemman näköisiä, värisiä ja mallisia tartalettejä teemoitettuna eri vuodenaikoihin.

Tartalettipohjan suorat reunat luovat modernin vaikutelman

Mansikkapusu-tartaletti

Mansikkapusu

Finnbakelsin Susanna Suhonen suosii omassa reseptiikassaan halkisijaltaan 85mm muropohjavuokaa, jossa on modernit suorat reunat. Pohjia on tarjolla eri mitoissa aaltoreunaisina versioina. Suhonen hyödyntää visuaalisuudessa mm. marsipaaneja, tryffeleitä, värejä ja kukkakoristeita. Täytteinä mm. kauden marjat, raparperi ja suolakinuski, sekä toscamassa.

Tartaletti voi olla mikä tahansa taikinapohjan päälle leivottu avoin tai umpinainen leivos/piiras, täytetty joko ennen paistamista tai sen jälkeen. Ranskan sana tarte, englanniksi tart on käännöksenä piiras. Suomessa puhumme Tartaletin kohdalla pääsääntöisesti kuitenkin leivoksesta.

Finnbakelssin Susanna Suhonen suosittelee

”Juhla- ja jälkiruokaruokaruokailun välityksellä saadut maku- ja täyteyllätykset ovat toivottavia. Upean kupolimaisen Pusu-tartaletin piilossa oleva herkullinen ja kerroksellinen sisus liittyy juuri tähän. Lisäksi Pusut näyttävät upeilta kahviloiden ja kondiittorien vitriineissä. Mansikkaraparperi-Pusu sopii täydellisesti Suomen kesään, mainittakoon täytteestä helppokäyttöinen ja maukas 70%:nen raparperitäyte.”

Tartaletti-Pusuihin Finnbakels tarjoaakin monta herkullista reseptiä leipomoille.

Mansikkajuusto-tartaletti

Mansikkajuusto-tartaletti

”Kesäiset tartaletit liittyvät puolestaan voimakkaasti väreihin, hyytelöihin ja kauden marjoihin, sekä hedelmiin. Näistä voisi tietysti mainita upeakiiltoiset Mansikka- ja Mustikkajuusto-tartaletit, sekä aromikkaan Kirsikkamarenki-tartaletin.”

Kuumahyytelö superglans neutral on helppokäyttöinen käyttövalmis spray hyytelökoneeseen.

Tartaletti-pohjat voi pakastaa tai uudelleen paistaa

Finnbakelsin Hafner Tartaletti-pohjat ovat käyttövalmiita sellaisenaan, mutta ne voi halutessaan paistaa uudestaan, mikäli täytteet tai kuorrute sitä vaativat. Tartalettien valmistaminen on käytännöllistä myös siinä mielessä, että niitä voi esivalmistaa eri asteisesti pakastimeen ja suunnitella tilanteen mukaan eri täyte- ja kuorrutevaihtoehdot. Tartaletti-pohja ei vaadi kylmävitriiniä, vaan voi pohjansa puolesta olla esillä huoneenlämmössä.

Mustikkajuusto-tartaletti

Mustikkajuusto-tartaletti

Finnbakels tarjoaa asiakkailleen Suomen tasokkainta ja käytännöllistä reseptiikkaa ja raaka-aineet tartalettejen valmistamiseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

+358 10 4249 700