Kuvassa Mojito-marenkileivos

Mojitoleivos

Mocktailit ovat alkoholittomia hedelmä- ja marjatäytteitä, joihin on nimensä mukaisesti tuotu hienostuneet makuvivahteet suosittujen drinkkien makumaailmasta.

Mocktaileja voidaan käyttää vastaavaan tapaan kuin muitakin Finnbakelsin edustamia täytteitä. Finnbakelsin tuoteasiantuntija Paula Pitkänen uskoo, että Mocktailit ovat varsinkin tulevien kesien hittijuttu ja ne tuovat raikkaudellaan uusia tuulia konditoriatuotteisiin.

– Näillä hedelmä- ja marjatäytteillä saadaan uudenlaista makua sekä näyttävyyttä esimerkiksi kakkuihin ja leivoksiin ja ne antavat mahdollisuuksia leikitellä uusilla ideoilla. Mocktaileissa on vaihtoehtoja makean ja kirpeiden makujen ystäville Pinacoladasta Spritziin. Oma suosikkini on ehdottomasti Mojito, kertoo Paula Pitkänen.

Viileää ja trendikästä tarjottavaa

Mocktail-täytteillä voidaan tehdä erilaisia kerroksellisia annoksia esimerkiksi laseihin. Mocktailien lisäksi kerroksissa voidaan käyttää esimerkiksi mousseja, keksimuruja ja pyreitä. Lämpimällä säällä tämän tyyppiset viileät ja raikkaat tarjottavat ovat mieluisia, lisäksi niiden valmistaminen on nopeaa. 

Mojito-marenkileivos (Laktoositon)

Finnbakelsin Susanna Suhosen luoma kolmiosainen Mojito-marenkileivos

  1. Esipaistetun pohjan päälle pursotetaan Mocktail Mojito-täytettä.
  2. Pohjan päälle pursotetaan sitruuna pyreestä valmistettu vaahto ja leivos paistetaan.
  3. Activita marenkijauheesta valmistetaan helposti marenki, jonka pintaa voidaan polttaa kaasupolttimella kauniin väriseksi. Lopuksi leivos koristellaan esimerkiksi mintun lehdillä ja Diamond Glaze Neutraliin kastetuilla limelohkoilla.

Reseptien räätälöinti

Finnbakelsin Susanna Suhosen luomat reseptit ovat usein helposti räätälöitävissä eri makuihin ja värimaailmoihin. Tarkoittaen tässä kohtaa esimerkiksi täytevalinnan ja koristelun vaihtamista toiseen teemaan.

Räätälöitävillä resepteillä päästään aina uuteen, mutta vastaavan tyyppisen tulokseen. Näin voimme palvella asiakkaitamme paremmin ja monipuolisemmin, kertoo Susanna Suhonen Finnbakelsilta.

Muita Mocktail-täytteitä

Mocktail Cosmopolitan
Mocktail Peach Amaretto
Mocktail Pinacolada
Mocktail Spritz

Finnbakels tarjoaa asiakkailleen tasokasta ja käytännöllistä reseptiikkaa Mocktail-leivosten valmistamiseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

+358 10 4249 700