Historiamme
Bakelsin historia ulottuu yli 110 vuoden taakse, ja tämä vaikuttaa edelleen yhtiön maailmanlaajuiseen organisaatioon.
1900-luku
Hendrik Adrianus ja Bernardus Johannes Bakels rekisteröivät Bakels-yhtiön Amsterdamissa vuonna 1904. Yhtiön nimi oli tuolloin Bakels Senior, ja sen toimipiste oli kaupungin keskustassa.
1940-luku
Bernard J Bakels JR perusti Göteborgiin teollisuusyritys Nord Bakelsin vuonna 1943. Yhtiö toimitti raaka-aineita leipomoille ja konditorioille.
Eteläinen Bakels, Irlantilainen Bakels ja Brittiläinen Bakels perustettiin.
1950-luku
Markkinoille tuli tuotemerkkejä, jotka ovat edelleen suosittuja. Näiltä ajoilta peräisin ovat esimerkiksi Masterfat, Rollex, Balec, Bacom, Voltem ja Lecitex. Monet niistä ovat pysyneet kestosuosikkeina teknologian mukanaan tuoman kehitystyön ansiosta.
1950-luvulla Bakels perusti yhtiön Uudessa-Seelannissa, Zimbabwessa ja Australiassa.
1960-luku
Sveitsissä perustettiin EMU AG.
DATA-esterit otettiin käyttöön, ensimmäiseksi Voltem-emulgointiaineessa.
1960-luvun uutuuksia olivat vaniljakastikkeet Bavarian Supreme ja Instant Kramess.
Sokerimassaa käytettiin pehmeiden kuorrutteiden vakauttamiseen, ja myöhemmin tuotiin markkinoille myös käyttövalmis massa.
1960-luvun puolivälin paikkeilla markkinoille tuotiin Ovalett, jota monet leipurit käyttävät eri puolilla maailmaa.
1970-luku
Bakels toi markkinoille konditoriatuotteisiin tarkoitetut esisekoitteet kansainvälisillä IBA-messuilla vuonna 1971, ja vuonna 1972 valikoimaan lisättiin Pettina-juustokakkusekoite.
Bakels perusti yhtiön Shanghaihin, Kiinaan vuonna 1976.
Markkinoille tuli Tinglide-irrotusaine, joka on kehitetty kakku-, leivonnais- ja kääretorttuvuokien, valmistuslinjojen ja muiden leivontavälineiden voiteluun.
1980-luku
Vuonna 1986, Bernard Bakelsin kuoleman jälkeen, aktivoitiin EMU-säätiö, jonka tehtävänä on taata konsernin taloudellinen vakaus. Säätiön perustaminen oli keskeinen virstanpylväs, joka mahdollisti pitkän aikavälin kasvutavoitteet.
Bakels vakiinnutti asemansa monilla mantereilla ja aloitti toiminnan Singaporessa, Malesiassa, Fidžillä ja Suomessa.
Markkinoille tuotiin innovatiiviset tukkutavarana myytävät nestemäiset valmistusaineet, joista tuli suosittu pakkausratkaisu asiakkaiden keskuudessa.
Bakels lisäsi leivänparanteisiin entsyymejä, jotka paransivat kuohkeutta, säilyvyyttä ja tasalaatuisuutta.
1990-luku
Kiireinen vuosikymmen Bakelsille, joka laajensi toimintaansa lukuisille markkina-alueille. Öljyseoksiin ja rasvoihin erikoistuva Bakelsin ruokaöljyt aloitti toimintansa vuonna 1990. Samaan aikaan perustettiin yhtiöitä Puolaan, Intiaan ja Venäjälle.
Vuonna 1998 Lecitem toi markkinoille pumpattavan mallin, ja tämä vähensi pölyn aiheuttamia ongelmia pienleipomoissa.
Entsyymien käyttö lisääntyi koko 1990-luvun ajan, ja Ison-Britannian leipomoteollisuudella oli tähän suuri vaikutus. Ilman sitä Euroopassa ei olisi ryhdytty käyttämään hienojakoisempia vehnäjauhoja leivän valmistuksessa.
2 000-luku
Bakels perustaa yhtiöitä Latinalaisessa Amerikassa Chileen, Ecuadoriin, Peruun ja Brasiliaan, ja samaan aikaan Bakelsin tuotteet saavat nopeasti jalansijaa Indonesiassa, Thaimaassa, Filippiineillä, Belgiassa ja Afrikassa ja muualla maailmassa.
Masterfat ja muut tunnetut emulgointiaineet tuotiin myyntiin uudenlaisessa laatikossa, jonka sisällä oli pussi.
Vuosi 2004 oli myös Bakels-konsernin 100-vuotisjuhlavuosi.
2010-luku
Uusia Bakels-yhtiötä perustetaan edelleen. Konserni vahvisti asemaansa teknisten leivontaraaka-aineiden markkinoilla hankkimalla omistukseensa Aromatic-yhtiön, ja erikoisleipien markkinoilla sen asema vahvistui, kun konserniin liitettiin Nutribake-yhtiö.
Uusi tehdas Kiinan Dalianissa täydentää Bakelsin strategiaa “”mennä sinne, missä on kasvua””.
EMU ja Bakels Nutribake muuttavat Sveitsin Rothenburgiin.