Image1

MITKÄ OVAT VUODEN 2022 MAKUMAAILMOJA? TÄSSÄ ARTIKKELISSA KÄYMME LÄPI KONDITORIATUOTTEIDEN UUSIA TUULIA JA NOUSEVIA MAKUTRENDEJÄ.

Suklaa vahvana tutkimuksissa

Markkinatutkimustoimisto Mintelin Global New Products Database tutkimuksen mukaan suklaa pitää kärkipaikkaa uusien kakkujen, leivonnaisten ja makeisten lanseeraamisessa Euroopassa (14 % lanseerauksista). Kuluttajat etsivät uusia mielenkiintoisia puolia suklaasta, mikä tarjoaa kaupoille ja leipomoille mahdollisuuden puskea uusia tuotteita, kuten ruby-suklaa, suklaa-appelsiinit, suklaanmakuiset toffeet, chilisuklaa ja esimerkiksi chailla maustettu suklaa.

Bakels ennakoi tätä trendiä tuomalla markkinoille Chockex Premium Ruby suklaanmakuisen kuorrutteen, Ruby Tryffelin ja vuonna 2021 palmuöljyttömän suklaanmakuisen toffeen (Chocolate Millionaires Caramel PF). Suklaanmakuisessa toffee mahdollistaa kahden suosikkimaun helpon käytön konditoriatuotteissa aina levypiirakoihin, munkkeihin ja muihin herkkuihin.

Globaaleja makumaailmoja

Aasialaisesta ruokakulttuurista kumpuavat maut kuten yuzu, matcha, wasabi ja inkivääri löytävät tiensä makeisiin herkkuihin enenevissä määrin, sillä kuluttajien kiinnostus etnisiä ruokia kohtaan on kasvanut.

Alankomaissa 1600-luvulla kehitetty, maustettu pikkuleipä speculoos on nostanut jatkuvasti päätään konditoriatuotteissa. Speculoos tunnetaan parhaiten varmasti Biscoff-brändillä myytävistä kekseistä. Speculoos löytää tiensä kakkupohjiin, muffinseihin ja täytteisiin tuomaan tekstuuria ja mausteisuutta vaihtoehtona perinteisemmille keksivaihtoehdoille. Bakels-valikoimasta löytyykin Speculoos muru täyttämään tätä tarvetta.

Kahvi – mukista mausteeksi

Suolakaramelli on ollut johtavia makupareja viime vuosina, mutta kahvi on noussut vahvaksi elementiksi sen rinnalle. Kahvia hyödynnetään modernina makukomponenttina suolaisissa ruoissa, smoothieissa, mysleissä ja monissa muissa mukin ulkopuolisissa käyttötarkoituksissa. Kahvi toimii loistavasti esimerkiksi pekaanipähkinöiden, mantelien ja saksanpähkinöiden kanssa – ja jopa hedelmien.

Nappaa tästä muutama kakkuresepti talteen, joissa kahvi näyttelee pääosaa! Reseptit englanniksi.

Pekaani-suolakaramelli levykakku:

https://www.britishbakels.co.uk/recipes/coffee-pecan-and-salted-caramel-poke-cake-slice/

Vegaaninen kahvi-saksanpähkinäkakku:

https://www.britishbakels.co.uk/recipes/vegan-coffee-and-walnut-loaf-cake/

Kahvi-vadelmakakku:

https://www.britishbakels.co.uk/recipes/coffee-raspberry-cake/

 

Tuoteasiantuntijamme kertovat mielellään sinulle lisää vinkkejä! 

Ota yhteyttä

+358 10 4249 700
bakels@finnbakels.fi