Taitaja2023 -tapahtumaa vietettiin Espoossa 8.-11.5.2023.

Kondiittorimestarimme Susanna Suhonen on Taitaja2023 Leipuri-kondiittori-kilpailun konditoria-kilpailutöiden reseptiikan takana. Konditoria-kilpailutyöt olivat vegaaninen kirsikka-suklaakakku sekä jälkiruoka lasissa.

Kakkureseptin inspiraationa Susannalla oli keväinen vuodenaika, kukkivat kirsikkapuut, jälkiruokaan haettiin raikkaita makuja yllättävästi yhdistäen. Jälkiruoka lasissa -tehtävänä oli hunajapannacotta mustikkatäytteellä limevaahdon, kaurakeksin ja limetäytteisen kauratuulihatun kera. Kilpailijoiden tuli käyttää luovuuttaan kilpailutöiden koristeluissa, töiden pohjaksi he saivat vain reseptit.

Kuvissa Susannan omat, upeat versiot kilpailutöistä. Kakussa olevat raaka-aineet ovat kaikki Bakelsin tuotteita, mm. uutuudet vegaaninen kakkupohjaseos ja vegaaninen tryffelimassa, joita on saatavilla tilauksesta. Jälkiruuassa raaka-aineina mm. Bakelsin tuulihattujauhe, Instant cream sekä mustikkatäyte 50%.

Reseptiikan suunnittelut ja toteutuksen lisäksi sponsoroimme kilpailussa käytetyt leivontaraaka-aineet ja kilpailun lopuksi kävimme vielä jakamassa kilpailijoille sponsorikassit.

Onnea voittajille ja kiitos hienosta kilpailusta!